Home > Nieuws > Lekker gezond met schoolfruit

Lekker gezond met schoolfruit

Vanaf volgende week krijgen de kinderen op de woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit. Van 11 november t/m 17 april krijgen kinderen op deelnemende scholen drie porties groente en fruit per leerling per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit

De groente- en fruitlevering die uw kind krijgt vanuit het EU-Schoolfruitprogramma is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (minimaal 70 gram per portie) maken kinderen een goede start om de ADH te halen!
"Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen!"
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Tips

U kunt als tussendoortje ook een stukje komkommer, wortel of paprika geven. Denk ook eens aan niet gangbare groenten, zoals babymaïs, rettich, radijsjes of bleekselderij.
Fruit en groente kunnen altijd! Banaan in yoghurt, komkommer op brood, soep bij de maaltijd en aardbeien door het toetje!
Voor het meegeven van fruit zijn er veel handige meegeefbakjes. Zo is er een bananenbox, een appelbox en ook een box voor snoeptomaatjes. Ook in een normale broodtrommel kunt u fruit makkelijk meegeven. Is het fruit al voorgesneden? Doe er dan een beetje citroensap op, zo wordt het fruit niet bruin.
Leg fruit en groente voor de grijp en eet er zelf ook van natuurlijk! Zien eten, doet eten. Proef altijd een hap en beloon dit met een complimentje. Door uw positieve gedrag overwint uw kind de (mogelijke) angst voor nieuwe smaken.
Bereid samen groente en fruit en laat kinderen zelf ook snijden. ◄ terugHome Nieuws School Je bent van waarde Onderwijs Passend Onderwijs Samenwerkingsverband Schoolgids Schoolplan TSO Lestijden Team Vakanties & Vrij Zorg Groepen Groepsnieuws Nieuwsarchief Ouders Aanmelden Activiteitencommissie Oudercontacten Kinderopvang KleurRijk Ouderbijdrage Privacy en leerlinggegevens Schoolraad Organisatie Florion Florion onderwijsondersteuning Contact Adres